Jul 30, 2009

Watched Your Favorites Broadcast with Direct TV

Thursday, July 30, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

Some people there are those that possibly knew Direct TV. It’s a new breakthrough to watch the TV. You could watch many broadcasts by using these facilities. He had many surpluses. The agenda that was presented be suitable in watched by all the ages. The presentation that was given has grouping into several fields, so it will facilitate you to get the broadcast that was wanted. This was also good for chose the presentation that was suitable for your child.

To enjoy the presentation of DirectTV you might not spend much cost. Because of the width of the available network made the total of cost was spent to a little. There were many providers of the TV program like DirecTV, but Direct T V more superior because the service and the ease got the network to their priority.

To know further, we straightaway could visit site they in Directtv.com. In this site we could get more information again. While I used the network of this TV, I did not yet find the lack. Moreover I was very lucky. Because I have get the broadcast that was high-quality for my family.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 27, 2009

Upgraded the Memory of Computer for the Best Performance

Monday, July 27, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

With increasingly the speed of the development of the computer and software, sometimes forced us as the user of the computer to always increase his computer capacity. The specification of the computer standard will be felt slow to be used undertook several applications.

The matter that you could do is upgraded the computer component. There were three main components that were most influential in the achievement of the computer or the application that was undertaken in the Computer that is Memory (RAM), CPU (Processor) and VGA. Although the other components like hardisk and motherboard also was influential, but the three components have biggest influence.

The memory of computer was the component that was easy to be upgraded. Memory very influential in the achievement of the computer, because every time processed the available application in hardisk, always will be kept before in Memory and just in the process by Processor. If you use Windows XP and the standard computer memory, then to undertake standard programs this possibility will be felt heavy. If being used undertook some application of the computer and memory that was worn almost always was full, then upgraded Memory could increase the performance quite big.

To upgrade a memory, you should use IMAC Memory Upgrades. By using IMAC Memory Upgrades the computer performance will be increasingly good. For the past computer, usually still used SDRAM, whereas at this time in general the DDR SDRAM type (or often was acknowledged as DDR). For DDR was DDR1, DDR2 and DDR3, and this must be the same his type with Memory available in computer and IMAC Memory Upgrades was suitable to be used in this type.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 24, 2009

Good Quality from Satellite Broadband Internet

Friday, July 24, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

It has become the open secret that the internet kept millions of information. We were able easily to look for information in the internet. Is not only that, we also could write any information so the other person knows him also. To be able to carry out the search with the internet, we only needed the internet connection.

Together with the development of technology, at this time was created satellite broadband internet. Compared with the other internet connection, the connection through satellite often had the superiority. One of the service providers was Hughes Net. The provider of this service gave you the ease to carry out the internet connection. With the speed that exceeded dial-up, namely 50 times faster, you only needed time several seconds to be able to find information.

This fast internet connection was really needed when you will send the important e-mail that would deadline. Definitely you not want to when all the results of your work were messy only because of the ugly internet connection. Hughes Net had the stable connection. So, you will not experience that was cut off the signal when wearing him.

The time that was needed to downloading music, the video, etc. will be felt very fast. When with used dial-up you, need time dozens of minutes to download 1 file, then by using the satellite broadband internet you could download less than 1 minute.

The use satellite broadband internet has become the matter that was normal in the internet circle marketing. Many surpluses that could not be obtained from the other route connection. While I used Hughes Net I not found the lack. I was satisfied with the service that was given and that was certain Hughes Net did not only give the promise, but also gave proof that the quality of their internet was far better.

When at this time you hesitant because your computer was slow in operating, you might not frighten. The speed of satellite broadband internet can optimality your computer. Make use of this opportunity immediately. And enjoy the quality of the internet connection that had never been you felt. Try and proved!

[+/-] Selengkapnya...

Jul 21, 2009

Indonesia Unite Bukan Sekedar Slogan dan Kampanye

Tuesday, July 21, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels: ,


Ya, bagi para twitter mania atau fesbuk mania pastilah tidak akan asing lagi dengan yang namanya Indonesia Unite ya apalagi kalau bukan suatu gerakan, sebuah pernyataan sikap bahwa bangsa Indonesia bersatu seperti dilansir di site resminya Indonesiaunite

"Berawal dari peristiwa bom yang terjadi di hotel J.W.Marriott dan Ritz Carlton, 17 Juli 2009, yang kemudian menjadi pembicaraan diantara pengguna Twitter dengan menyertakan hashtag topic #indonesiaunite.

Tanpa ada komando dari siapapun, tanpa ada koordinasi, semua sepakat untuk mengusung #indonesiaunite menjadi sebuah gerakan. Sebuah inisiatif bottom up, tidak ada yg koordinir, semua berjalan sendiri, karena secara nurani kita punya pandangan serupa akan teror.

Siapa yang memulai #indonesiaunite?
Semua memulai nya secara serentak bersama atas gerakan hati yang sama atas rasa marah, kecewa dan sedih.

Siapa penggerak #indonesiaunite?
Ribuan pengguna Twitter dan online users lainnya.

Tertarik ikut dalam gerakan ini?
Suarakan "KAMI TIDAK TAKUT – #IndonesiaUnite" di Facebook Status, Twitter, Plurk, atau dimanapun. Online ataupun offline."
Jika anda tertarik dalam pergerakan ini silahkan Suarakan diri anda.....!!!!
Buktikan pada dunia bahwa Indonesia Bersatu.


Dalam kesempatan inipula saya memberitahukan bahwa Indonesiunite memberikan Kaos secara cuma-cuma atau gratis dalam tahap pertama Untuk lebih jelasnya silahkan baca di sini

[+/-] Selengkapnya...

Jul 18, 2009

Get the Top Web Hosting for Your Business

Saturday, July 18, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

For some people, improving their business means they need to do every way they can to make the business running well and make sure that the business is well developed. There are so many ways to develop our business. The most important thing for us to make our business succeed is by organizing the best marketing ways for the companies. One of the best ways to promote your business is by making your own business website.

One of the best ways to improve your business is by joining in the World Wide Web communities. You need to build your own business website. To build a good website, you need the best web hosting service. To get the Top Web Hosting service, you need to see this site, the 4cheapwebhosting.com to get the best hosting services.

By using their hosting service, there are several benefits that you would be able to get. First, your business would be well improved. Second, you got the best hosting provider services. The third benefit is, this hosting is cheap. You don’t have to spend too much money for their services. Click the site for further information about them. This company will guarantee give you the best hosting service for your business.

[+/-] Selengkapnya...

Belum ada Judul

Saturday, July 18, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels: ,

Setiap saya online dan berkunjung di blog-blog teman-teman, terutama yang mempunyai Page Rank tinggi dan dofollow, pastilah saya banyak melihat komentar-komentar dengan keywords Stop Dreaming Start Action, Wisata SEO Sadau, Rusli Zainal sang Visioner dan banyak lagi yang lainnya saya lupa, ya mungkin para komentator ini merupakan para kontestan yang berlomba untuk menjadi the best ten di google.co.id.

Yang saya sayangkan dari para peserta kontes ini, kenapa masih banyak sekali dari blogger kita yang hanya sekedar titip link agar mendapatkan one way link saja, tanpa sedikitpun membaca postingan dari blogger-blogger yang mempunyai pagerank dan merupakan blog dofollow, terkdang saya tertawa melihat komentar dari mereka, yang hanya mengisi salam kenal, thanks for sharing, artikelnya bagus, salam action ataupun hal lain yang kadang tidak berhubungan sama sekali dengan postingannya. dan karena itu saya ataupun juga teman-teman yang lain selalu menghapus komentar-kometar yang hanya untuk mencari backlink dari blog saya (apalagi nyepam). Pengecualian bagi blogger yang sudah kenal dan merupakan sahabat.

Apakah itu tujuan diadakannya Kontes SEO ini.....?ataukah para pesertanya yang salah mengartikan perlombaan tersebut....?entah saya juga tidak tahu karena mulai ngeBlog sampai detik ini saya tidak pernah ikutan yang namanya Kontes SEO tersebut, dan sampai saat inipun saya juga tidak tahu apa itu SEO....hehehehehehe. Bagi saya yang penting ngeblog dan dapat teman. untung-untung google memberi pagerank yang bisa saya gunakan untuk belajar jadi matre dengan bermain review.

Tidak semudah membalik tangan untuk menjadi MASTER SEO, dan tidak cukup hanya berkomentar di blog yang dofollow ataupun menitipkan link kita pada blog yang pagerank tinggi, dia juga harus belajar/membaca, karena membaca merupakan Jendela Informasi. jangankan untuk menjadi Master SEO, untuk membuat sebuah blog dan memodifikasinya kita harus belajar kok.

Jika kita ingin dihargai orang, hargailah orang itu dulu, tidak beda jauh dengan blog jika kita bisa menghargai tulisan artikel blogger lain dan berkomentar dengan dengan benar saya rasa blogger tersebut akan menghargai kita dan tidak akan menghapus komentar yang kita isikan, BLOGGER Juga Manusia kok, beruntung jika kita bisa bersahabat dengan blogger yang memiliki pagerank tinggi.

Akhirnya Saya ucapkan beribu-ribu maaf untuk semua komentar-kometar di blog ini yang tidak berhubungan dengan postingan dihapus, dan tak lupa saya ucapkan bela sungkawa yang sedalam-dalamnya atas kejadian BOM Bunuh Diri yang terjadi di di Hotel JW Marriott dan Hotel Ritz Carlton Jumat pagi tadi. Gara-gara teror BOM tersebut Manchester United gagal Bertanding dengan Indonesian ALL Star di Jakarta. ya Semoga kedepannya Indonesia lebih Aman dan tentram, dan otak pelakunya segera ditangkap.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 17, 2009

Get Home Mortgages

Friday, July 17, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

At this time the house became the thing or the matter that was regarded as luxurious. Had the dream house was the goal everyone. However when at this time we did not have money that was enough, we could use the service that could help us to get constructive credit the house. Advantagehomerates.com was one of the providers of the constructive service the house with credit.

This service will give you the ease to build the house. The house that became your dream immediately will be obtained. The process of giving the house credit also fast was you did not need a long time to get your dream house. The service that was given is very well and will not disappoint you. Advantagehomerates.com was one of the service providers who have been famous. His work was very professional.

The regulation and the co-operation agreement will not cause a loss to you. You will be benefitted as this service provider got the profit. Credit that was given was big enough, so you might not hesitant to build your dream house. Entrust development credit of your house to this service provider because increasingly fast you used this service, your request will be increasingly fast to process.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 15, 2009

Kisahku dengan Zyrex Cruiser EGT400

Wednesday, July 15, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels: , ,


Maaf bukan mau menghina atau mencela salah satu Product iniZyrex The #1 Indonesian PC sudah pantaskah memakai selogan itu.....???? tapi beginilah yang aku alami saat menginstal laptop Zyrex type Cruiser EGT400 semalam sekitar jam 2 dini hari.
Setelah OS windows XP dan aplikasi terinstal semua, baru aku mencari drivernya di inet, setelah aku search di google dengan key zyrex Cruiser EGT400 halaman pertama yang muncul disana menunjukkan WEB dari zyrex sendiri.
setelah aku coba buka ternyata error...!!!!server maybe busy bla...bla..bla...coba ganti browser ke Internet Explorer (IE) hasilnya sama.
karena aku belum yakin aku coba restart modem ADSL dan PCku, hasilnya tetap saja sama, walaupun sudah berkali-kali.
aku pikir apa web Zyrex mungkin sedang maintenance ya....????tapi kenapa kok gak bertuliskan undercontruction, coming soon atau lainnya.

Dengan sedikit geram akhirnya aku matikan saja pcku karena jam sudah menunjukkan pukul 4 subuh, waktunya untuk istirahat.
pas paginya sekitar pukul 7an aku mencoba untuk browsing lagi dan ternyata webnya sudah bisa diakses, alhamdulillah.
Dari pada telat masuk kantor akhirnya aku putuskan untuk mendownload drivernya dikantor saja.
Setelah sampai dikantor langsung saja aku buka web zyrex tadi untuk mendownload driver-driver yang diperlukan, dan ternyata........?????
pada web zyrex sendiri type cruiser EGT400 tidak disediakan download driver wireless dan webcamnya....!!!!aku sempat heran lho kok webnya sendiri tidak menyediakan driver untuk wifi dan webcamnya....??
apa aku salah type ya....?langsung aja aku coba membalik laptop untuk ngececk typenya dan memang Cruiser EGT400, beruntung di web tersebut masih ada link untuk koleksi Wireles Driver, aku download saja semuanya, lha gak ngerti type dan model wirelessnya sih.setelah aku coba satu-satu ternyata wirelessnya intel, agak lega deh, tinggal webcamnya.
Untuk webcamnya aku coba download semua driver webcam pada link EGT Series, dan aku coba satu-satu, akhirnya ada yang mau, entah driver yang mana...!!!sudah lupa karena mumetnya...hehehehehehehe
udah ah curhatnya takut terkena UUITE, pencemaran nama baik, ntar sama dengan kasus Ibu Prita, dan lagian aku juga belum punya laptop.hehehehehe
Ya semoga kedepannya Zyrex lebih baik lagi dan benar-benar menjadi numero uno Indonesian PC.....!!!!

[+/-] Selengkapnya...

Jul 14, 2009

Mencoba jadi blogger matre

Tuesday, July 14, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

Sudah seminggu ini postinganku berbau duit....hehehehehe, lihat saja beberapa postingan yang aku beri label coretan semuanya berbahasa inggris dan semuanya hasil review, entah itu dari SponsoredReview, BlogVertise, maupun ReviewMe, kayaknya aku sudah mulai belajar matre ya...!!!!
aku mulai ketularan teman-teman seperti kang nara, bang andi, nita, kang arielz, mbak anna, si matre harry. Ternyata virus matre mereka, khususnya mbak anna menyebar cepat ke diriku dan meruntuhkan pertahananku, wakakakakakaka.
apakah antivirus matreku sudah tidak update lagi ya....?
memang sih belum ada hasil pasti dari review ini sebab aku kan baru seminggu bergelut di dunia blogger matre, dan semua hasil reviewnya masih unpaid.
Tadi pas iseng-iseng aku membuka blog mas isnaini tentang TLA , setelah aku baca, langsung saja aku buka dan daftar di Text Link Ads(TLA), karena pagerankku memenuhi, tapi ternyata bloggku ini sudah terdaftar dan tidak disetujui, aku coba aja iseng daftar lagi dengan blog yang sama, tapi sedidkit dimodif, aku tambahkan www pada add newsitenya lengkapnya http://www.inicuma.blogspot.com, dan ternyata sukses, lalu aku coba membuka emailku alhasil pendaftaran TLAku disetujui alias Submission Accepted, wakakakaka ternyata system Text Link Ads membedakan antara pake www atau tidak. sekarang tinggal pasang kode feed TLA pada blogku, sayang koneksi inet dikantor sedang lelet, mungkin akibat sedikit curang ya....!!!!wakakakakaka
Wis ah cerita tentang mencoba menjadi blogger matre ini. oh ya tak lupa saya ucapkan terima kasih kepada teman-teman yang sudah menularkan virus matre ini, ya semoga saja kedepannya tambah lancar aja rejekiku, Amin.

[+/-] Selengkapnya...

Daily News in Your Computer

Tuesday, July 14, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

What was important the news for you? Were you the person that always needed with the news? Daily News was indeed very important to be known by us. We could more update in knowing the news. The news could be obtained by us through the print media or electronics. However, the electronic media became the main choice. Especially the internet. Information in the internet have been update each minute in fact each second. So the requirement about the information could be fulfilled well.

Thoughts.com was one of the sites that gave us information about all fields. You could see the news about politics, sport, entertainment, the culture, lifestyle, business, technology, etc. You could be obtained this site. Apart from getting the news that update, and you could comment on the news or the problem that was happening. You could share with the other person about the certain incident.

Apart from the big news that happened in all of Country, and you will get update information from your friend who became the member. And you could comment on the news that your friend posting. When you gathered to the member in this site, and you could send a posting which can be the news or anything that was your experienced. Your article will be commented by the other person, and you will even more be open towards the other person's opinion.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 10, 2009

Watch Your Favorite Football Team

Friday, July 10, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

NFL Sunday Ticket was an agenda program that presented National Football League. This was presented in United States, Canada, and Mexico and in Latin America. To be able to enjoy this presentation, you must get channel by the special TV. Because not all channel presented it. To get this channel, you must indeed spend money. But, this money was comparable with facilities that were obtained by you. So you will not be disappointed. You could see the NFL Sunday Ticket price before bought the channel.

For you that really liked the football league, you must have this channeled. You will know all information about football completely. The quality of the presentation and update information could be relied on. So you will not miss information. Make this opportunity to watch the match football that was exciting

Don’t forget to record the NFL Sunday Ticket schedule so that you are not left the information. Definitely you will be very unfortunate when this happened. Confirm that you always watched your pity team. This agenda could be strengthening our relations with the friend. It does can be fun when you and your friend could watch the favorite team in the match.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 9, 2009

Serupa Tapi tak Sama

Thursday, July 09, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

Tadi sehabis maen futsal, pas nyantai dirumah langsung aja ngidupin pc n langsung online di ym dan fesbuk, kang harry pv aku via Yahoo Messenger...!!!
dia menyuruh aku membuka blog http://www.nungguanlilin.blogspot.com, kang harry bilang blog tersebut punyaku juga ya...!!! setelah aku buka, templatenya sama dengan punyaku, yang membuat aku kaget judul dan deskripsinya juga mirip...!!! judulnya JuSt AnOtheR Blog NyeGik dengan diskripsi sekedar blog nyegik gak lebih

langsung saja aku balas bukan kang, bukan punyaku kang. blogku lho cuma dua yang satunya yang stupid. sempat heran juga kenapa sih kok buat blog dan diskripsinya dimiripkan dengan blogku....?apa untuk cari tenar ya....?tapi aku rasa gak mungkin, sebab blogku ini blog asal-asalan, dan isinya juga jauh dari bagus, beda dengan blog teman-teman lainnya, yang isinya lebih berbobot dan bermutu.
Setelah aku lihat dengan teliti ternyata blog ini milik kang harry juga, wakakaka ada-ada saja nih kang harry, bikin blog kok template, judul dan deskripsinya dimiripkan, lalu aku tanya apa arti dari nyegik....!!!
dia bilang nyegik=ngepet=blogger matre=aku, wakakakakakaka dasar harry seeenthing Makasih kang sudah rela menjiplak blog jelek ini
nantinya blog nyegik ini mau dibuat blog untuk review, dan mau dibeliin domain nyegik.com, ya semoga sukses aja untuk sahabatku ini.
udah ya sekian dulu corat-coret gak berguna ini.
"Oes dari tadi kok mbulet sih" padahal hanya mau pamerin blog baru kang harry aja yang mirip dengan blogku, wakakakakaka

[+/-] Selengkapnya...

The Gift for Man

Thursday, July 09, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

In friendship relations, we ought to appreciated each other and loved with gave gifts. Indeed this was not obligatory to be carried out. But ethics in friendship relations placed this as something that was important. You could give the gift to your male friend during his birthday or got the rise in the position.
Sometimes to look for the just right gift, we had difficulties with thinking whether the thing was suitable for our friend or not. Many matters were considered by us, the color, the form and the price. However definitely you might not make every effort to give your friend the expensive gift. Because you could give him a cheap gifts. It was important that you gave him sincerely.

Every man had the view personally about the gift that was given by the person to them. Usually they could guess the intention from the person who gave the gift. Each man had instinct to recognize that. For example you gave him clothes with the color of his favorite; he will believe that you liked him.
However there also those that gave the gift to a man when he received the rise in the position. For some people there is one that is quite sincere. But there also those that gave the gift with the aim of receiving attention when working. However, searched business gifts for men more was difficult than looked for the gift in the normal situation. We must be careful in gave the gift.
The gift for the man could various things. We could give them with the thing like the shirt, the tie, shoes etc. But when your finance was not enough, you could give the gift produced by your creation personally. You could give the jacket that was seaming by you as your affection proof to a man. But, it was most important that you must sincere gave the gift.

[+/-] Selengkapnya...

Seldom Related about the Musical Instrument

Thursday, July 09, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

Music was one of the very interesting art fields. Anyone had the different musical hobby. Musical art have a various kinds. There are those that liked to play instrument, and there are also chose the vocal field.
Instrument or the artistic implement have a various types, the form, the measurement and the method to play. There was the musical instrument that was blown, for example saxophones. Saxophone was the musical instrument that entered the category of aero phone, single-reed woodwind instrument. At this time saxophone really popular was used in jazz music, and had various kinds with range that differed.

Moreover they had also the musical instrument that was pressed, for example keyboard. The surplus of keyboard was found in his capacity to produce the voice of various musical instruments. It also had the capacity to play the rhythm with many variation, so as we could play was accompanied a complete band with help of only one unit keyboard then.
There was also the musical instrument which the method to played its being stricken. That is drum. It’s needed the special technique to play drum. Because not everyone well-off to play it. Was needed the hands and foot that was strong, so that the sound which was produced could be in accordance. The speed of the hands in struck the drum also was influential in the tone that was produced.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 6, 2009

Buy Gold Coins

Monday, July 06, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

The choice of most objective gold investment was investment in a gold bullion. Nevertheless, there were several gold investors who did not like a gold bullion, because only had an intrinsic value and did not have an extrinsic value. The extrinsic value that was meant, the value of art, the scarcity, history and heart satisfaction. The collector of gold, more liked gold in the form of coin. The coin was published by several countries and had the history and his series personally.
Respectively this coin had the standard and the name personally to distinguish respectively the series from this gold. Mentioned had Canadian Maple Leaf from Canada, Chinesse Panda from China, American Eagle from America, and still many others the series of this gold coin. The collector of gold often chose this gold coin because of his extrinsic value apart from also as his intrinsic value. It was increasingly rare that the gold coin, then his price will also be increasingly expensive. The gold coin was one of the choices of good gold investment, because his form that was interesting, and had the standard that has been known to be wide.

Collected the gold coin was quite interesting. Moreover developed by the branch of knowledge personally that is Numismatics, that is science to know, studied, and collected this gold coin. The gold coin had his price personally, in relation to his extrinsic value.
There were two factors that was paid attention to in investing through the gold coin, that is grade or the stage and scarcity. The grade was meant to be the quality from the coin that was collected, whereas scarcity is mean the level of the scarcity from this coin. Increasingly rare, then will be increasingly expensive the price of a coin.
If you were attracted by this hobby, then was not mistakenly to try. Suggested by me to buy the gold coin in www.goldcoinsgain.com because I have proved that the web is truly offers gold coins with high quality.

[+/-] Selengkapnya...

Choose The Suitable Clothes For Men

Monday, July 06, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels:

Have you ever seen the men who always stylish in his clothes fashion? Seem like, whatever he was wore is definitely pass for himself. And secretly, there was a hope in your feeling : ‘I wanna like him’. Now, tried to see the contents of your wardrobe, and pay to attention about the clothes collection that you had. How many pieces of the stylish fashion clothes was kept inside?
The men who always appeared the pass with his fashion clothes, that was the person who understood about the form of his body and his requirement (could be the model fashion or the form of his body was appropriate). He only bought the men fashion or men clothes that were needed and pass with the form of his body. On the other hand, to the perfunctory person which bought clothes only because he want to have, could be ascertained, only 20 percent clothes which was bought by you on the Clothes Shop that really was used

So, to make your money more efficient, I suggested you to used this method:
- Try to understanding the suitable colour for you (the clothes model, the design of clothes, etc.)
- Pay attention to see the whether form of your body
- Try to thinking about your clothed personality
- And, think about your lifestyle
If that is the case, you will certainly easier to find determine clothes. And you still could follow the becoming trend without lost your identity. If you were confused, please visited : http://www.shopwiki.com/wiki/Clothing+for+Men. This site will help you to find your agreed clothes.

[+/-] Selengkapnya...

Jul 4, 2009

Bisa dibilang review bisa juga tidak

Saturday, July 04, 2009 Oleh dennis sistiawan ·
Labels: ,


Tadi sekitar jam 7 malam sehabis pulang kantor iseng-iseng saya mampir ke rental VCD/DVD ultradisk, untuk menyewa film. Sebenarnya saya tidak begitu maniak dengan film, jadi tidak tahu film-film layar lebar yang bagus-bagus, apalagi yang sampai masuk nominasi, hanya untuk hiburan dirumah saja mumpung besok libur kerja
Setelah mencari-cari film, mata saya tertuju ke salah satu film indonesia yang berjudul sepuluh. Dikarenakan pada sampul DVD tersebut tertulis 4 Nominasi Film Bandung 2009 diantaranya Best Director, Best Original Screenplay, Best Actress, dan Best Supporting Actress. Setelah saya baca-baca sinopsisnya dibalik DVD itu, kok kayaknya bagus, mengangkat kisah kehidupan anak jalanan Jakarta, yang juga diangkat dari kisah nyata. Tanpa pikir panjang langsung saja saya ambil dvd itu karena DVD itu hanya tinggal satu takut keduluan sama orang lain, hehehehehehe.
Dan ternyata cerita film sepuluh sangat bagus,rugi kalau tidak menonton atau hanya baca review-reviewnya saja karena beda dari film-film layar lebar lainnya, sang sutradara Henry Riady yang masih berumur 19Tahun memberi warna lain pada Perfilman di Indonesia, dia telah berhasil mengolah film ini menjadi sebuah film yang menggugah rasa kemanusiaan.
Sebelumnya maaf saya tidak bakat dalam urusan ngereview jadi jangan dicela jika hasil review film sepuluh ini tidak sesuai harapan, saran saya lebih baik menonton sendiri filmnya daripada membaca review film sepuluh dari blog ini, hehehehehe.

Film ini menceritakan seorang ibu mantan Narapidana Narkoba yang dijebak suaminya yang seorang pecandu adalah tukang cuci yang bernama Yanti (Rachel Maryam) yang mencari seorang putrinya yang bernama maria yang hilang/dijual suaminya kepada Dargo (August Melasz), yang berprofesi sebagai bandar narkoba dan merupakan preman sekaligus bos dari pengamen dan anak jalanan kawasan itu 10tahun yang lalu. Ari Wibowo yang berperan sebagai Thomas seseorang yang kaya raya mantan pacar yanti adalah seorang ayah dari david. Setelah menjalani masa tahanan Yanti berusaha membangun hidupnya kembali. Dia terus berusaha mencari putrinya, sampai akhirnya dia mengenal Mongki (Yofana) gadis cilik yang dijadikan pengemis dan pengamen oleh Dargo.
Kedekatannya dengan Mongki menjadikan penawar rindu kepada putrinya yang bernama maria, kedekatannya dengan Mongki inilah yang membuat Yanti akhirnya tahu exploitasi anak dan penjualan organ illegal yang dilakukan oleh Dargo. ............................
Cukup ah review singkat tentang film supuluh ini, biar para pembaca pada penasaran dan ingin menonton sendiri filmnya. Isilah titik diatas setelah anda menonton film ini. Demi Allah saya tidak dibayar untuk membuat review ini...meniru iklan Sujiwo Tedjo
Selain ceritanya yang menarik ternyata salah satu blogger yang cukup saya kenal juga membintangi film Layar lebar tersebut sebagai kakak dari Yanti, ya siapa lagi kalau bukan mbak tyas (Yani), ya walaupun bukan sebagai pemeran utama dan munculnya hanya sebentar diawal-awal ketika Yanti dirumah sakit sehabis kecelakaan, sewaktu Yanti masuk Tahanan, setelah keluar dari tahanan dan diakhir film sewaktu Thomas memberikan pidato Penganugerahan Beasiswa Untuk Anak Jalanan, namu saya sangat salut dengan aktingnya dia bisa menjiwai akting tersebut. Selamat ya mbak

Pesan moral yang saya dapatkan dari film ini adalah tentang tema-tema sosial diantaranya
Jauhi Narkoba, Exploitasi anak, perdagangan organ secara illegal dan kepedulian kita khususnya kepada para pengemis dan anak jalanan
Ya segini dulu review amburadul film layar lebar sepuluh ini, semoga saya kedepannya bisa meriew lebih amburadul lagi eh lebih baik lagi.
Ada yang kelupaan untuk mendownload lagu-lagu ipang dari OST Sepuluh silahkan klik link dibawah ini
Tak Ada Gantinya
Kau Harus bicara
Sepuluh

[+/-] Selengkapnya...

Recent Post

follow me on twetter